BİZDEN HABERLER

DARÜŞŞİFA STEM PROJESİ Darüşşifa S(science) T(technology) E(engineering) M(mathematics)

9.9.2017

Darüşşifa Eğitim Kurumları öğrencilerin problemlerine disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, bütüncül bir eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefleyen bir proje başlattı. Anaokulundan liseye kadar tüm çocuklara hitap eden bu program.

Ankara'nın ilk ve tek STEM PROJESİ oldu.

 

Darüşşifa Eğitim Kurumları, 09.09.2017 Cumartesi 13.30'da gerçekleştirilen DARÜŞŞİFA STEM semineriyle çocukların hayallerine erişmesi için öğretmenlerinden idari görevlisine kadar 100 ‘ü aşkın öğretmen ve personeliyle bu projeye katıldı. Seminer Mersin STEM Projesi yetkilisi Çağdaş Turan ve Robotik Kodlama Öğretmeni Ali Pekcan tarafından gerçekleşirken, hafta boyunca devam edecek ve 11-12 Eylül tarihlerinde de veli bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecek.  

 

Darüşşifa S(science) T(technology) E(engineering) M(mathematics) ile öğrenciler sadece bilişim derslerinde değil hayata dair tüm alanlarda proje üretebilecek.

 

Darüşşifa STEM Projesi ile; anaokulundan bir öğrenci sebzelerle devre kurabilirken, ortaokulundan bir başka öğrenci öğrenmekte güçlük çektiği bir formülü hayata geçirerek bu formülü kullanarak bir sulama kurarak sistemi kullanabilir, liseden bir başka öğrenci de hayalindeki rahatlıktaki ayakkabısını kendisi bu yolla tasarlayabilecek. 

 

Her yaşta çocuklarımızın hayal etmesini ve hayallerini gerçekleştirmesine imkan tanıyan bu proje ile sadece bir ders değil fizik, matematik, edebiyat gibi tüm derslerle de hayalleri somut hale getirilebilecek. 

 

DİĞER BİZDEN HABERLER
Test

Form Gönderimi

Tamam

İletişim ve Konum
Eymir Mahallesi Beyşehir Gölü Cad. No:1 PK: 06830 Gölbaşı / Ankara
Telefon : 444 6 119
Fax : +90 (312) 485 76 75
E-Mail : info@darussifa.com.tr
Sosyal Medya